Yeni Messenger artık Facebook Entegreli

18 Aralık 2010 Cumartesi

Hala vazgeçilemez durumda olan Messenger’ın yepyeni versiyonu olan 2011 sürümü bir iki gün önce indirilmeye sunuldu. Yeni hali ile artık daha  bir web etkileşimli sosyal internet kullanıcıları olacağız, onu söyleyeyim. Sadece Facebook değil, Myspace, Linkedin, Xing, Flickr, Last.Fm, Dailymotion, Wordpress.com gibi bir çok hesabımızı artık messenger’a bağlayabiliyoruz. Kısacası yeni messenger bir “Sosyal Akış” sunmaya başlamış. Bunu da 2 farklı pencere seçeneği ile sağlıyor. Hemen söyleyeyim, artık kullanıcı adları bir nevi tarih oluyor. Çünkü artık yeni messenger’ı kullanacak olanlar “Ad Soyad” şeklinde yer alacaklar.

Tüm kişilerimizin sosyal akışlarına bakabildiğimiz gibi, herhangi bir kişininde sosyal akışlarına bakmak mümkün. Aynı şekilde sadece fotoğraflara da bakabiliyoruz.

Sadece messenger penceresini kullanırsanız farkedeceksiniz ki daha bir minimalist, daha sade bir tasarım. Pencere geçişler de iyileştirilmiş. Emoticon’lar yenilenmiş.

Yeni Messenger’ın Facebook gibi sosyal siteleri kullanan bir çok kişinin ilgisini çekeceğinden eminim. Özellikle messenger’ı ve facebook’u sürekli olarak kullananlar için güzel bir hizmet olmuş denebilir. Microsoft’un böyle harekette bulunacağını aslında tahmin ediyorduk. Windows Live hizmetlerinin temelinde aslında online etkileşimin arttırılması vardı. Yakında Twitter gibi bir çok hizmetin daha Messenger’a bağlanabileceğini göreceğiz. Takipte kalın.
Yeni messenger’ı şuradan Essentials’ı kurarak indirebilirsiniz

0 yorum: